Утицај 5G на здравље

0

ЗДРАВСТВЕНИ ПРОБЛЕМИ КОД ЉУДИ И ДЕЦЕ КОЈЕ УЗРОКУЈЕ

БЕЖИЧНО ЗРАЧЕЊЕ

Др. Мартин Пол, професор биохемије и медицине на Универзитету Вашингтон

 

Тренутне светске безбедносне смернице и директиве у области деловања нејонизујућег зрачења су засноване само на ефектима загревања али постоје многи други ефекти који немају везе за топлотом а, догађају се и на нижим магнитудама од оних дозвољених овим директивама.

Импулсивна електромагнетна зрачења -ЕМЗ су, у већини случајева више активна биолошки него оне које нису импулсивна. Зато сви бежични комуникациони уређаји који комуницирају континуирано преко пулсација  су  много више опаснији.

Ових ПЕТ ЕФЕКАТА су кумулативни и постају све озбиљнији и неповратни. Кумулативни ефекти значе да поновно излагање истом интензитету и врсти ЕМЗ производи озбиљније последице.

  1. Репордуктивни
  2. Неуролошки/ неуропсихијатријски
  3. Мутације плода узроковане ефектом на ДНК
  4. Каридиолошки
  5. Алцјхамер и друге деменције

 

Шести може да буде аутизам, када је излагање током касног пренаталног и раног постнаталног периода.

Смањена плодност:

Промене у структури тестиса и јајника. Смањени број и квалитет сперматозоида код мушкараца, смењен број јајних ћелија код жена, повећан број спонтаних побачаја, смањени нивои сва 3 полна хормона, смањен либидо.

Неуролошки/неуропсихијатриски ефекти:

Несаница, несвестица, депресија, главобоља, смањена концентрација и когнитивна дисфункција.  анксиозност, узрујаност, губитак меморије. Велике промене у структури мозга су забележене код животиња.

Оштећење (целуларне) ДНК, 3 типа:

Појединачни и дупли ДНК прекиди, оксидацију; узрок канцера као и мутације микроба. Апоптоза, програмирана смрт ћелија( ћелијско самоубиство).

Репродуктивна као и неурогенеративна:

Оксидантни стрес, доводи до ослобађања слободних радикала који изазивају ланчану реакцију којим се нарушава интегритет ћелија, доводи до њиховог оштећења или смрти.

Хормонски ефекти:

И нестероидни и стероидни хормонски систем је погођен. У неким случајевима ЕМЗ може произвести и повећање и смањење хормонске активности под различитим условима

Повишени калцијум унутар ћелија

Проблем са сном, згрушавањем крви, хормонални статус, повећава кртост костију , утиче на многе биохемијске процесе  и може бити узрок скоро свега другог.

Канцер:

Повећава почетке канцерогенезе, тумора, као и метастаза.

Највише смо забринути због прва три ефекта, зато што сваки представља јасну егзистенцијалну претњу за опстанак било које технолошки напредне државе (ТНД) на планети.

Репродуктивни ефекат је дефинитивно највише узео маха, са смањењем сперматозоида и до 50% у свакој ТНД. И репродукција је опала испод нивоа за сваку од држава.

Код мишева ЕМФ је довео до опадања репродукције на 0. Може се рећи да је разумна процена да ће кроз 5 година свака од ТНД бити погођена катастрофалним падом наталитета.

 

ПОСТОЈЕ ЈОШ 4 МОГУЋА ЕФЕКТА, са мање доказа него сви ови докази представљени у тексту изнад. То су:

Кардиолошки ефекти услед електричне контроле срца:

Можете добити тренутну тахикардију; хронично излагање цесто проузрокује брaдикардију (смањење откуцаја срца) а оба изазивају аритмију. Такође и срчано подрхтавање.

Веома рани почетак Алцхајмерове болести и других деменција:

Има људи код којих се Алцхајмер појавио у тридесетим годинама, па чак и код млађих је познат случај “дигиталне деменције” И Алцхајмер и аутизам могу бити узроковани у касном пренаталном и раном постнаталном излагању електомагнетном зрачењу -ЕМЗ.

Постоји 4 механизма који контролишу формације синапси у развоју мозга, свака од њих је контролисана од стране интерћелијског калцијума. Следи да претерано излагање ЕМЗ извору може пореметити формацију синапси и довести до Алцхајмера  и аутизма преко овог механизма.

ПОСТОЈИ 4 РАЗЛОГА ЗАШТО ЕМЗ МНОГО ВИШЕ УТИЧЕ НА ДЕЦУ НЕГО НА ОДРАСЛЕ:

  1. Већа површина дечијег тела је изложена простирању ЕМЗ таласа па је тако њихово ткиво више изложено радијацији. Ово је посебно важно у пределу главе где је због тање лобање изложеност мозга овим зрацима много већа.
  2. Деца имају веома велику густину матичних ћелија које су осетљивије на ЕМЗ
  3. Мозак који је у развоју је посебно осетљив на ЕМЗ.
  4. Младо ткиво има већу количину ванћелијске воде него старија ткива. Ово води много дубљем продирању радијацијског ефекта.

Због свих ових разлога, бежична мрежа и мобилни телефони у школама и торњеви око школа су посебан разлог за забринутост а поготову увођење 5Г мреже.

5Г мрежа захтева много веће фреквенције и пулсације него на пример  наша садашња микроталасна рерна. Много веће пулсације ће производити 5Г мрежа да би се пренело више информација. Фреквенција и пулсација говоре да ће 5Г имати пуно већи негативан утицај.

5Г мрежа ће захтевати десет милиона антена, постављених широм земље које ће бити немогуће избећи као и велики степен изложености (ово важи за све земље које ово допусте) зато што зграде, крошње дрвећа и други материјали много више апсорбују милиметарске 5Г таласе. Предвиђа се де ће 5Г бити много опаснији него што је наша тренутна изложеност.

ИТ индустрија тврди да ће 5Г зрачење бити већином апсорбовано у првом спољном милиметру нашег тела и да стога не треба да бринемо о томе. Међутим, ЕМЗ делује сто пута дубље него што ИТ индустрија тврди а бићемо непрестано изложени том негативном и небезбедном зрачењу .

Тражимо да се поштују наша Уставна права на здравље, здраву животну средину укључујући чланове Устава 2,23,24,25,40,64,68,74,90 поштује Закон о нејонизујућем зрачењу члан 3,4,11,14,  Архуска конвенција, тражимо од државе да нас заштити увођењем Мораторијума на  5Г мрежу у Србији!!!

Тренутни план, који је већ одобрен од стране наше државе и још неких несавесних држава, да поставе милионе 5Г антена, које ће зрачити сваку особу и све живе организме у целој држави без икаквог биолошког теста и заштите људи и живог света  ЈЕ АПСОЛУТНО ЛУДИЛО и може се третирати као ТЕРОРИЗАМ и ГЕНОЦИД!!!