УЧЕШЋЕ ДЕЛЕГАЦИЈЕ СРБИЈЕ НА IX МЕЂУНАРОДНОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ „ЗА ЖИВОТ“ У МОСКВИ

0

Делегација Србије коју су чинили представници удружења, покрета и појединаца окупљених око САВЕЗА ЗА ЖИВОТ,ТИМА ЗА ЖИВОТ и НОРМА ЦЕНТРА учествовали су на  IX међународној конференцији  социјалних технологија за заштиту породичних вредности „За живот“ који се одржала у Москви, од 5-9. септембра 2019. године.

Ова конференција “За живот” је највећи је годишњи форум међународног Pro-life покрета који се бави превазилажењем демографске кризе, заштитом вредности живота деце пре рођења; помоћи трудницама и породицама са децом; повећањем наталитета.

На конференцији су из ове области  приказана досадашња достигнућа, формулисани  су заједнички циљеви,  акциони програми, пројектне активности, организоване радионице, консултације,  састанци са савезницима из редова представника власти, цркве, културе, уметности, политике, науке и бизниса.

На овом скупу  наша организација  дала је свој допринос и представили се  излагањем  Александре Кнез-Милојковић на тему  „Међународна и национална сигурност Породице“ у оквиру сесије која је представљала  мини конференцију под називом  „За живот у свету“.

За нашу делегацију из Србије, поред осталог, велика вредност ове конференције било је то што смо могли да на делу да видимо како уједињени око ових  стратешких питања раде успешно заједно највиши државни органи, институције, Православна црква, бизнис сектор и удружења грађана и постижу брже и ефективније резултате.

           

Питања демографије и наталитета председник Руске Федерације В.В. Путин сматра веома важним за опстанак нације и човечанства и он истиче следеће: „.. на почетку 21.  века били смо суочени са стварном демографском, вредносном, моралном катастрофом и кризом. А ако народ није у стању да се спаси и репродукује, ако изгуби своје животне смернице и идеале, неће јој требати ни спољашњи непријатељ, све ће се распасти “.

Учесници конференције са гостима су свечано прославили  рођење 11.132 спашеног детета од абортуса, кроз програм Пред-абортивних консултација трудница и програм ПОМОЋ – психолошку, правну, у намирницама, помоћ у одећи, привремено смештање, преквалификације, запошљавање кризних трудница и сиромашних породица са децом.

 

На конференцији су се разматрале и појаве  и претње које утичу на традиционалну Породицу као институцију, наталитет међу којима је скренута пажња на  међународни покрет Трансхуманизам  који је све више прихваћен а доноси деградацију човека, поробљавање људи  и представља модеран наставак борбе против Бога и традиционалних  породичних вредности. Трансхуманизам промовише роботизацију  рада и живота,  даје предност вештачкој  интелигенцији око доношења одлука, подстиче од најмлађе популације до најстарије живот у виртуалној стварности, ради активно на „побољшању“ човека кроз вештачко усавршавање и вештачку корекцију гена што се већ у свету увелико спроводи и убрзава увођењем 5 G бежичне мреже.

     

Конференцији је присуствовало око 400 учесника из Русије, Србије, Белорусије, Украјине и других  бивших совјетских република.