Безбедност породице

Налазимо се у веома тешком тренутку за очување Породице. Некада је ратно стање било претња по породицу и један народ,  данас у “миру” је Породица  са свих страна нападнута. Поред економских, политичких, социјалних, терористичких,здравствених, климатских постоје оне на које не обраћамо довољну пажњу а оне су најпогубније за једну Породицу, Нацију, Човечанство. “Норма центар” кроз своје активности скреће пажњу, информише и едукује како препознати, како се односити и заштитити Породицу од водећих претњи.

 

Водеће претње :

  • Духовно и моралне– кроз велики број секти, мистичних култова, источњачке и друге  окултне заједнице, учења као што су Харе Кришна, Саи центар, Сатхџа Саи Баба, Шри Чинмој, Тантричка јога и остала јога, трансценденталну медитацију, сајентологију, шаманизам, кроз велики број био-енергетско, неуро-лингвистичких ,  неопаганских метода,  Њу ејџ учења и слично.Неморал и сви неморални стилови живота су сад постали опште прихваћени и великом брзином се озакоњују кроз државне институције  ( легализација абортуса, истополних бракова и сл.) креирајући системе вредности које нарушавају достојанство и духовно и физичко  здравље грађана.

  • Образовно и васпитне -увођењем таквог система образовања и васпитања у друштву које за циљ има да само да  обучи, усаврши за  адекватно обављање посла  индивидуалца за потребе корпорација, које не негује и правилно не  развија однос ближњима, самом себи, где се не уче и развијају  духовно-моралне вредности, богољубље, човекољубље, родољубље, очување породице, где се  Ћирилица потискује  нашег језика и националног идентитета нестаје.

  • Еколошке– преко загађене хране, воде, ваздуха, ГМО хране,  5G микроталасног бежичног зрачења и осталих електромагнетских нејонизујућих и јонизујућих зрачења.

  1. Трансхуманизам -који се представља као наука и живот будућности, полазећи од тога да људи нису савршени али они могу ствари побољшати промовишући кључне хуманистичке вредности у коме, имитирајући Бога научници  стварају  “духовне машине”. То је веома узнапредовало кроз Биотехнологију, Нанотехнологију и Вештачку интелигенцију,  које имају потенцијал да створе огромне и веома сложене опасности и да се користе непажљиво или малициозно.Трансхуманизам очекује да промени физиолошко стање човека, човеков мозак свест претвара у дигиталне податке, у бесконачност,  моћним рачунарским системима.  Он гура човека да  живи у бесконачном  виртуалном свету (игрице,  виртуална стварност -VR у свакодневном животу )  идући ка томе  да добије дигиталну  бесмртност која је заправо вечна смрт. Научници тврде да ће већ 2045. године мозак људске свести бити пренет на рачунар  и у широкој употреби, чиме креће убрзано уништавање људског рода.