Planeta Zemlja je svesno biće i pati zbog nas

0

Širom sveta 22.april se obeležava kao Dan planete Zemlje  a ove godine pod motom „ Na nas  je red da vodimo-It’s Our Turn to Lead“. Obeležavanje ovog dana  obično se sprovodi uz akcije koje za cilj imaju podizanje  svesti o važnosti brige o zaštiti prirode i zaštiti svih resursa Majke Zemlje.

A kakva je naša svest?

Za Čoveka se kaže da ima najvišu svest  na planeti i da poseduje bezkonačne moći i potencijale. Do sada je Čovek svojim vođstvom pokazao suprotno.Tokom svog bitisanja i razvoja  na planeti Zemlji  svoju moć svesti  čovek je najčešće  koristio za destrukciju, neodrživo korišćenje resursa a najmanje za stvaranje za dobrobit svih uz poštovanje i  skladan odnos sa prirodom.

Kada bi  većina ljudi na našoj planeti imala zrelu, višu  svest,  imali bi spoznaju  da postoje različiti nivoi svesti i da  ona neprestano  evoluira od nižih do viših nivoa. Znali bi da smo svešću svi nevidljivo povezani. Tada bi znali i osećali da sve što nas okružuje ( živo i neživo)  ima neki nivo i oblik svesti pa tako i naša planeta Zemlja.

Znali bi da je planeta Zemlja svesno biće koje oseća i pati kada joj bez poštovanja, prekomerno otimamo iz utrobe minerale, kristale,naftu…kada joj zbog pohlepe multinacionalnih koropracija sečemo šume, uništavamo biljne i životinjske vrste, zagađujemo vodu, vazduh, zemljište, kada umesto prirodnih semena na velikim površinama sejemo zlo GMO seme, kada u njenim morima i utrobi vršimo nuklearne probe koje je sakate.

Znali bi i duboko osećali tada, koliko je ona tužna, koliko je boli što čovek više nije Čovek  ljubavi i kreacije već  biće niže svesti , da je Predator bez  savesti koji uništava sve  pa i sopstvenu vrstu.

Zato,  ako smo Ljudi  imamo   odgovornost da ispravimo greške i da našu i kolektivnu svest dižemo tako da od Predatora ponovo postanemo Čovek visoke svesti i savesti  i da sve što mislimo, osećamo, kažemo, radimo, radimo to sa poštovanjem, ljubavlju i radošću  za dobrobit svih i svega oko nas.

Ako do sada niste,  pročitajte  naš  raniji  post  o nivoima svesti na linku kliom ovde.